LUNA ROJA, A GARCIA LORCA a les Nits de la Brufaganya

El 7 d’agost, tindrà lloc a Sant Magí el quart concert de les Nits Musicals de la Brufaganya.

“Abans de tot, soc músic”, va dir Federico Garcia Lorca durant una entrevista que li van fer a Buenos Aires l’any 1933.

La vessant del poeta com a músic ens serà explicada abastament durant el concert que ens oferiran el proper dia 7 d’agost l’Orquestra de Cambra Terrassa48 dirigida per Quim Térmens, la mezzosoprano Mireia Pintó i la coneguda actriu Sílvia Bel.

García Lorca, relacionat amb molt músics de l’època com Manuel de Falla o Robert Gerhard, va ser un gran estudiós i va dedicar llargues hores a la recerca de melodies populars andaluses. La seva obra literària n’està plena de referències a la música popular i ell mateix va estudiar piano durant molts anys abans de que Fernando de los Ríos el convencés que es dediqués plenament a la literatura.

El guió del concert és obra de l’assagista i musicòleg Oriol Pérez Treviño i serà ell mateix qui en farà una documentada presentació abans de començar. La trama l’anirà desgranant l’actriu Sílvia Bel i les melodies d’Albéniz, Falla, Clark Ross, S, Revueltas o el mateix Lorca les interpretaran l’Orquestra Terrassa 48 i la mezzo-soprano Mireia Pintó.

Clicant aquí podeu llegir aquí les reflexions que va escriure l’Oriol Pérez després de l’estrena de l’obra al Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Benet de Bages el dijous 23 de juliol de 2020

El concert, si el temps ho permet, es farà a l’esplanada del davant del santuari de Sant Magí i començarà a 1/4 de 10 de la nit. Abans, durant la tarda, es podrà fer un berenar-sopar i després, com és costum, hi haurà xocolata desfeta per a tothom.

Podeu reservar entrades a www.brufaganya.cat o bé al 659.44.34.67 / 616.43.36.87. A causa de la pandèmia no s’hi pot assistir sense reserva prèvia.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.