Qui som

Acte de signatura de l’acta fundacional i dels estatuts de l’Associació d’Amics. 21 de juny de 2009.

Qui som

Som un grup de persones que vivim a Cervera, Igualada, Santa Coloma de Queralt, Piera, Tarragona i altres indrets, que des de l’any 2008 estem treballant desinteressadament amb la finalitat que Sant Magí recuperi tot l’esplendor i popularitat que tenia. Ens sentim hereus d’una tradició centenària que des de principis del segle XVII ha anat passant de generació en generació adaptant-se a les circumstàncies històriques de cada moment.

Com ens organitzem

L’any 2008 vam començar les activitats per recuperar l’Aplec de Setembre que havia arribat a celebrar-se únicament amb la celebració d’una missa i s’havien gairebé perdut els dinars comunitaris, les sardanes, els balls i altres activitats.

L’any 2009 vam constituir l’Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn per gestionar els treballs de voluntariat, l’aplec i altres activitats i poder accedir a ajuts i subvencions d’entitats públiques.

L’any 2011 vam constituir l’Associació Musical la Brufaganya per gestionar els concerts de música clàssica que organitzem durant l’estiu des de l’any 2012.

Què fem

Organitzem l’Aplec de Sant Magí el tercer diumenge de setembre.

Donem suport a la Parròquia perquè perduri la gran devoció popular que hi ha al santuari des de temps immemorials.

Anem a la Brufaganya cada tercer dissabte de mes per fer treballs de voluntariat amb la finalitat de conservar el santuari de Sant Magí, els edificis annexos i tot el seu entorn natural.

Organitzem el cicle de concerts de música clàssica “Nits Musicals de la Brufaganya” durant els mesos d’estiu.

Liderem el projecte “Sant Magí 2020” per posar en valor l’entorn de la Brufaganya: tradició, patrimoni cultural, devoció popular, natura, etc. en commemoració dels 400 anys de l’Aplec de Setembre. Comptem amb la col·laboració, fins ara, de les següents associacions:

 • Associació Cultural Baixa Segarra com a centre d’estudis dipositari de documents i fotografies d’indubtable valor històric.
 • Associació Ornitològica Baixa Segarra per dur a la pràctica observacions i activitats de protecció de les aus del territori.

Treballem conjuntament amb altres entitats relacionades amb Sant Magí donant-los el suport logístic que necessitin.

Col·laborem amb l’Ajuntament de Pontils en festes populars del municipi.

Com podeu participar

Feu-vos soci/sòcia de la nostra entitat omplint la butlleta que trobareu prement aquí i enviant-nos-la signada per correu electrònic a amicssantmagi@tinet.cat o per correu postal a:

 • Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn
  Castell dels Comtes
  43420 Santa Coloma de Queralt

Autoritzant-nos a que us enviem informació de les nostres activitats omplint la butlleta que trobareu prement aquí i enviant-nos-la signada per correu electrònic a amicssantmagi@tinet.cat o per correu postal a:

 • Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn
  Castell dels Comtes
  43420 Santa Coloma de Queralt

Participant en les jornades de treball voluntari a Sant Magí que s’organitzen cada mes.

Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn

Associació Musical la Brufaganya