“Tocant el cel amb una corda”. La campana de Sant Magí

S’ha inaugurat l’exposició “Tocant el cel amb una corda” que presenta al gran públic un recull de campanes de la Conca de Barberà que encara es toquen manualment. La mostra  estarà oberta fins al  2 de juny al Castell dels comtes de Sta. Coloma de Queralt, L’exposició consta d’uns plafons amb informació textual i gràfica dels diferents campanars de la Conca de Barberà  que mantenen els tocs en l’àmbit manual. Campaners de diferents pobles hi aporten la seva experiència i també es pot experimentar els diferents tocs amb una campana construïda per  l’ocasió.

Veure els estris de l’ofici, apropar-se a les vivències del campaner, un ofici quasi en perill d’extinció, experimentar els tocs i visionar l’audiovisual que permet escoltar els tocs de diferents campanars pot ser molt interessant. Entre els sons i les vivencies hi trobem  el de Sant Magí de la Brufaganya.

Animem a tothom a visitar “Tocant el cel amb una corda” i sentir el so de la Magina que és el nom de la campana de Sant Magí de la Brufaganya.

 

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.