Repic de campana a Sant Magí

Diumenge dia 19, coincidint en la represa de misses a Sant Magi, vam poder gaudir d’un repic de campana excepcional. Acostumats als tocs de campana que els voluntaris fan, per anunciar la missa o als tocs d’avís que en les “Nits de la Brufaganya” que ens avisen de l’inici dels concerts; diumenge escoltavem intrigats i contents aquells sons melodiosos, impactants i contundents que llançava la campana de Sant Magí de la Brufaganya. La Francesca Magina, aquest és el nom de la campana, voltejada per mans expertes ens oferia el seu so nítid i clar. Tots escoltàvem impressionats i alhora una mica ensordits com aquella campana a la que estem acostumats s’havia despertat. Sons nous , clars i brillants. Tot gràcies al sr, Cassases campaner . Va venir a documentar la campana de Sant Magí per incloure-la en un estudi de les campanes de la Conca de Barberà que es farà sota el patrocini del Consell Comarcal.

Per escoltar el repics de Campana . Premeu AQUÍ

La Francesca Magina  és una campana fosa en bronze de 56 cm. de diàmetre i 120 kg. de pes. A l’anvers hi ha l’escut de Sant Magí i la llegenda SANT MAGÍ MOLT GLORIÒS PREGUEU PER NOSALTRES. 8 DE JUNY DE 2008.

Colocada per l’empresa al cloquer campanar de la dreta del santuari amb presencia de Tofol, Magí i Maite – amics de Sant Magí – i mossèn Gallart.

Sant Magí sense campana

Fou beneïda el dia 8 de juny , data de l’aplec de les Roses per l’Excm Rvdm Jaume Pujol arquebisbe metropolità de Tarragona assistit per mossén Gallart consiliari de la capella.

El 2008 va ser una gran festa recuperar el so de la campanya de Sant Magí , robada per algú i posada amb la col·laboració de tots.

Diumenge passat, en sentir-la repicar tothom ho recordava.

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.