Construcció del nou Santuari de S.Magí 1732 . Contracte

«Taba de la obra que se a de executar en lo convent de Sant Magí, de l’orde [de] pares predicadors per la construcció de la continuació de la iglésia, axis de mans de mestre de casas com de fuster. Primo sàpia dit mestre que enpendrà dita obra que serà obligat a traurà la terra de la part de la montanya detràs las capellas, axis vellas com noves, a distància de setse palms, poch més o menos, per llevar la omitat de la iglésia, y en la part de la plasa, frente de la porta major, també a de traurà fins a setse palms, poch més o menos, advertint que dita escavació a de quedar més fonda que la iglésia un païm, així en lo frente com en lo costat que mira a la part de la montanya.
[…]
ítem sàpia lo dit mestra que per totas las voltas se auran de fer de rajola de dos gruixos y bona calitat de guix pardo y adresades, ab ses arestas de llunetas y archs, com també comisas, y enblanquir tota la iglésia, així lo tros que se a de anyadir com lo que és vell, de bon guix blanch del millor que-s trobarà en la vila de Valldeperas.

Extret de l’article : “EL CONTRACTE DE LA CONSTRUCCIÓ DE L’ACTUAL ESGLÉSIA DE SANT MAGÍ DE LA BRUFAGANYA” (1732) Josep M. LLOBET i PORTELLA

Per veure el document sencer prémer AQUÍ.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.