Aplec de Setembre

Arriba la festa ! Tothom a l’Aplec!

Diumenge 19 de setembre, com cada any des d’en fa 400 , totes i tots, joves i grans, ja sia a peu , amb  cotxe o amb bicicleta, anirem a l’aplec de Sant Magí de la Brufaganya.

Allà s’ajunten -entre altres- els veins de Pontils, Santa Perpetua, Santa Coloma, la Llacuna, Cervera, Igualada,,, també  de més lluny com els de Vilafranca i Barcelona.

Al matí arriba gent de totes bandes, Un bon esmortzar i la pregària  d’acollida als caminants i romeus, a la Capella de les Fonts. Les families i els grups pugen al santuari pel camí que s’usa des de fa segles.  Ofici solemne i en l’ofertori tradicional ofrena per part de la Il.lustre confreria de Sant Magí màrtir de Barcelona de dues lliures de xocolata per al santuari.  Aquesta donació documentada al 1620(1) és el fet que dona peu al projecte “Sant Magí 2020”. Cant dels Goigs de Sant Magí i sortida a la plaça.  Converses alegres i trobades inesperades però gratificants.  Sonen les sardanes amb la cobla Cossètania , també la de ” Sant Magí de Brufaganya “composta especialment per Marcel Casellas.

fons ACBS

I després a dinar a les Fonts ! amb les taules, cadires, ampolles i fiambreres (ara en diem tappers) que cadascú ha portat de casa, les families s’acomoden sota els arbres i disfruten de la companyia .

Migdiada? una estoneta perque la xaranga Tal com sona de Paüls  facilitarà la digestió i arrodonirà la festa.

Com sempre, l’Aplec us espera,,, Vindreu?

 

 

Referencies_

(1) Mn J.Segura “Història de Sant Magí de la Brufaganya” SCBS

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.