La sardana “Sant Magí de Brufaganya” de Marcel Casellas i Navinés

Escolteu-la interpretada per la Cobla Catalana dels Sons Essencials

 

A l’audició de sardanes  de l’aplec de Sant Magí del tercer diumenge de setembre  cada any s’hi pot escoltar la sardana “Sant Magí de Brufaganya” del mestre Marcel Casellas i Navinés. És una melodia que ja s’hi ha fet familiar.

El Marcel és contrabaixista, compositor i pedagog de la música tradicional. Des de 1978, ha participat en una norantena de compactes que inclouen estils musicals molt eclèctics: cançó, folk, cobla, jazz, música electrònica, pop-rock, sardana…  A les Nits Musicals de la Brufaganya de l’any 2015 s’hi va estrenar la seva rapsòdia “Sant Magí de Brufaganya” a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i el tenora Jordi Figaró.

En Marcel Casellas i la seva companya Laia Carreras són uns grans fans de Sant Magí, de la Brufaganya i de l’aplec de setembre. De la seva mà va sortir la iniciativa de recuperar el Ball Pla de Sant Magí. Van contactar amb el mestre dansaire i coreògraf Joan Serra i Vilamitjana i es va poder tornar ballar, després de més de 100 anys, a l’aplec de 2010.

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.