Vallespinosa estrena l’exposició itinerant de Sant Magí

La “Festa del Bosc” que te lloc cada tardor a Vallespinosa, ha servit de tret de sortida a l’exposició itinerant “Sant Magí 2020”. L’exposició està formada per 5 plafons amb les diferents aproximacions que es poden fer a Sant Magí: Introducció, La devoció a Sant Magí, Festes i Aplecs, Natura, Monestir i Santuari.

Exposició de Sant Magí a la Festa del Bosc de Vallespinosa (foto:Tribus de la Segarra)

Cada panell, amb una descripció i diferents fotografies actuals i antigues permet accedir a la informació de que es disposa i genera interès per aprofundir en les diferents opcions.

La innovació que té aquesta exposició, és que està pensada i creada per a compartir i ajuntar les gents dels diferents pobles de la comarca i de mes enllà que potser ja saben de  la devoció i la tradició de l’aigua i el Santuari de Sant Magí. Per això els panells – molt fàcils de muntar –  es cedeixen gratuïtament a tots aquells ajuntaments i entitats que la vulguin posar al seu poble, ja sia per les Festes Majors, Jornades,  Aplecs … o per gaudir de la informació sobre el lloc de la Brufaganya on es troba el Santuari, les fonts i les coves.

La possibilitat de complementar  els plafons amb objectes, fotografies o altres materials, fa d’aquesta exposició una eina de difusió dinàmica i personalitzable. Et recordes que feies quan de petit anaves a l’aplec de Sant Magí? Amb què portaves l’aigua de Sant Magí a casa? Com éreu joves i grans allà sota els roures de les Fonts? Hi anàveu amb carro, amb moto?… Totes aquestes preguntes i les respostes en forma de fotografies, càntirs, cassoles, vestits, carros… poden fer única i personalitzada l’exposició “Sant Magí de la Brufaganya” que ha començat a caminar des de Vallespinosa.

Li desitgem molts èxits i un llarg recorregut !!!

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.