Un merescut homenatge a mossèn Francesc Gallart Magarolas

La ciutat de Tarragona, representada pel seu alcalde i per nombroses entitats, ret homenatge al que ha estat durant 25 anys capellà de l'església de Sant Magí del Portal del Carro de Tarragona.

Alguns representants de l’Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn van assistir, el passat 29 de novembre, als actes d’homenatge a mossèn Gallart, anterior rector de la parròquia de Sant Magí de la Brufaganya.

Reproduïm a continuació la crònica que n’ha publicat l’Arquebisbat de Tarragona:

La Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona va homenatjar el passat divendres dia 29 de novembre a Mn. Francesc Gallart Magarolas amb motiu dels seus vint-i-cinc anys al capdavant de l’església de Sant Magí de Tarragona.

L’acte d’homenatge, al qual s’hi van sumar una vintena d’entitats vinculades amb el prevere tarragoní, es va iniciar amb una missa d’acció de gràcies presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Joan Planellas, a l’església de Sant Magí del Portal del Carro. Un cop finalitzada l’eucaristia i després de què la colla dels Xiquets de Tarragona aixequés dos pilars al sortir de l’església, els assistents es van traslladar al Centre Tarraconense El Seminari on va tenir lloc l’acte acadèmic.

Aquest acte, presidit per l’alcalde de Tarragona, Sr. Pau Ricomà, va comptar amb la intervenció en primer lloc del president de la Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona, Sr. Adolf Quetcuti, el qual va donar la benvinguda i va anomenar totes les entitats que es van sumar a l’acte de reconeixement seguit de la glossa que el Dr. Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense, va fer de l’homenatjat. «Tu, Francesc, formes part d’una generació de preveres que ens heu ensenyat, motivat i estimat molt. Una generació de preveres ben formats sobre les arrels històriques de la nostra església i alhora seduïts pels efectes i els anhels de l’esperit del Concili Vaticà II, que va marcar sobre la vostra epidermis espiritual una mena d’estigma eclesial que us fa especials», va expressar. En la seva intervenció Muñoz va resseguir el fil conductor de la seva vida en diferents tasques i facetes: com a rector de parròquia, al servei de la Cúria diocesana, al Tribunal Eclesiàstic, com a canonge, en l’àmbit educatiu, en la seva participació en el teixit associatiu i cultural de la ciutat, entre molts d’altres. «I és d’aquesta forma que has ubicat els valors de l’Evangeli en cadascuna de les realitats de frontera en les que has viscut, en els punts de contacte entre la nostra església i la nostra societat i ho has fet com li agrada a Jesús, sense convertir l’acció de l’evangelització en un acció proselitista, en un pla estratègic», va afegir Muñoz.

L’acte, que també va comptar amb unes paraules d’agraïment per part de Mn. Gallart i la interpretació musical del toc de processó per part dels grallers dels Xiquets de Tarragona, es va cloure amb el lliurament d’un obsequi a l’homenatjat, una reproducció, obra d’Eustaqui Vallès, d’un bust d’àngel representat al Retaule de la Catedral de Tarragona.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.