Torna l’Aplec de les Roses a Sant Magí

Diumenge 13 de juny, Sant Magí s’omple de gent i de rialles. Cotxes i autocars arribaven de Tarragona i de pobles de l’entorn per celebrar l’Aplec de les Roses organitzada per la Confraría de Sant Magí Màrtir de Tarragona.

Vells coneguts i retrobaments trencats per la pandèmia, amistats noves i converses animades. Tothom està content de sentir que ha tornat a Sant Magí.

El dia esplèndid sembla que també vol ajudar a la festa. Una vegada tots fora dels cotxes i fetes les salutacions a la plaça, es va entrant al santuari. Una família hi celebra la comunió dels seus infants, a la missa de l’Aplec.

Beneïnt les roses de l’Aplec

A l’ofertori el rector beneeix les roses que després es distribuiran als assistents. El temple ple, encara que seguint les normes de sanitat i mirant de deixar els espais adequats. En acabar tothom canta els goigs de Sant Magí.

Les voluntàries reparteixen les roses que han portat de Tarragona i que s’han beneït a la missa a fi de repartir-les entre els assistents. Totes estan molt atentes de que cadascú tingui la seva rosa de l’Aplec, així com l’estampa recordatòria.

Se surt a la plaça i les converses continuen, es pregunta per la família i els amics, es recorda als que per desgràcia ja no hi són i es felicita als qui han recobrat la salut.

El matí ha passat volant, ara cal tornar a casa. En els ulls de tots s’hi veu la satisfacció d’haver anat a l’Aplec i tornar de mica en mica a la normalitat.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.