Sant Magí recupera una sardana oblidada !

Dimecres 21 d’agost vàrem tenir alegria grossa a Sant Magí. La cobla Reus Jove ens va oferir  en el marc del concert de cobla fusió peces tant diverses com opera, sardana,  rock, jazz, ballables i sobretot una sardana que tots creiem perduda: “Les Fonts de Sant Magí” d’Artur Ramos i Horta revisada per Eduard Sendra.

Aquest autor reusenc que va viure i treballar a Tarragona tenia una amplia obra però en el moment de la guerra civil va quedar destruïda. Gràcies al bon fer de la cobla Reus Jove i de Eduard Serra s’ha pogut recuperar i com  ell mateix deia en el moment de fer lliurament de la partitura ,recollida per  M.Teresa   presidenta dels Amics de Sant Magí i el seu entorn en nom de tots, es podrà escoltar i ballar en els aplecs i festes de la Brufaganya i altres indrets . Recuperar patrimoni musical és important per donar vida i restablir costums de les festes tradicionals.

La cobla de Reus jove lliura la partitura de “les Fonts de S.Magí” a la presidenta dels Amics de S.Magí

Les fonts de Sant Magí” És una sardana senzilla, clara, neta i harmoniosa a l’hora. Recorda l’explanada de les Fonts i la gens que balla o està parlant . Alguna part de la sardana recorda el so de les fonts que ragen abundoses, sempre des de la mesura i l’ordre.

El Patrimoni Musical de la Brufaganya s’enriqueix amb aquesta sardana que junt amb la “Sant Magí de la Brufaganya” i  el “Ball Plà de Sant Magí “, constitueixen un petit tresor que esperem augmentar.

Més informació i més imatges a: Tribus de la Segarra

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.