Sant Magí en el folklore.” Llegendes de Tarragona”

Sant Magí nevada de 2015. M.Rumbau

Sempre és bo veure que Sant Magí segueix viu en l’imaginari i els treballs de recerca de moltes persones inquietes, curioses i estudioses,  això passa amb aquest llibre. Ara ens el trobem amb el treball  d’Emili Samper Prunera. L’obra en qüestió porta per títol ” Llegendes de Tarragona”. Aquest autor (Tarragona 1980)  és escriptor , investigador i, segons la Wiquipèdia, treballa a l’Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. El seu treball sobre el folklorista i enginyer català Cels Gomis i Mestre (1841-1915) va ser premiat l‘any 2014.

Catedral de Tarragona

El llibre ” Llegendes de Tarragona” ens explica els antecedents que hi ha hagut per recopilar les llegendes tan escrites com orals al voltant de la ciutat de Tarragona i el seu entorn. És més aviat un treball d’investigació i el que pretén potser és ser exhaustiu en el tema que aborda.

 Els relats no tenen gaire guarniment literari, i són textos sovint molt breus. La llegendes potser criden l’atenció per la presència d’una violència gratuïta que en els relats contemporanis no trobem.
Pont del Diable. Font: Ricard Ballo (2015)

Encara que també la trobem en els contes infantils més tradicionals. Hi trobem llegendes al voltant del pont del Diable, de la platja del Miracle o de la catedral com punts destacats de la ciutat de Tarragona i dels voltants com el castell de Tamarit. És de destacar que hi ha unes quantes llegendes al voltant de la figura de Sant Magí. Moltes tenen un rerefons religiós on sempre es produeix el miracle corresponent que és el nucli del relat.

El club de lectura de Sta.Coloma de Queralt, l’ha escollit per fer el seu treball. Segur que serà molt profitós.
La noticia ha aparegut al web “Tribus de la Segarra i ens en voldríem fer ressò.
Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.