Sant Magí a la ràdio

En l’àmbit de la difusió ha tingut lloc l’entrevista a Josep Maria Carreras i Silvestre Palà, membres de l’ “Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn“. EsplugaFMradio, en el seu programa l’Informatiu, s’interessava sobre què era el Sant Magí actual, com havia transcorregut aquest estiu tan singular i com s’havien desenvolupat les activitats que es duen a terme.

Per escoltar l’entrevista sencera PREMEU AQUÍ

De forma planera els dos interviuats anaven exposant diferents aspectes de la Brufaganya i els seus perfils.

  • Com estava de abandonat en l’aspecte material i de valoració popular l’entorn de Sant Magí. Reviuen les dificultats per redreçar-ho, els ajuts rebuts  i el canvi a positiu que l’està convertint en el centre cultural, musical i ambiental actual.
  • Com el COVID-19 no ha paralitzat del tot aquesta vida cultural sinó que l’han adequat a les necessitats i la gent hi ha respost amb responsabilitat i fidelitat
  • Ofereixen diferents visions de Sant Magí, mes amplies que la típica devoció al Sant i que permeten gaudir del patrimoni del santuari, de la capella de les Fonts …
  • Descriuen les “Nits musicals de la Brufaganya” cicle de concerts de molta qualitat que han creat fidelització entre persones que venen de llocs ben allunyats per gaudir de la música i l’acollida de l’entorn.
  • Fan una descripció de la natura de la Brufaganya, amb flora i fauna pròpia que interessa i crea grups d’estudiosos  i permet un apropament als interessats en aspectes concrets, com lepidòpters(papallones) i arbres singulars entre ells els roures centenaris o el Pi de la Fou.
  • Mencionen reiteradament Aplecs i Festes, punt de trobada per anar a buscar l’aigua de les Fonts i portar-la als pobles en el dia de Sant Magí. Aquesta tradició que es conserva viva i que junt amb els aplecs es potser el més conegut.

En acabar un d’ells deia: A Sant Magí, passejant per les Fonts o per  altres indrets, sempre hi trobes algú.

És veritat. Sempre hi ha alguna cosa a veure i viure a Sant Magí.

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.