Què menjaven els frares de Sant Magí?

Aquest cap de setmana a Sant Magí de la Brufaganya hi haurà un tastet del que menjaven els  frares. T’animes?. Consistirà en una mostra de l’antic patrimoni gastronòmic de Sant Magí basada en una descoberta a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona d’uns documents dels segles XVII–XVIII on hem trobat diferents àpats que frares, mossos i devots menjaven al convent de Sant Magí.

font: AHAT

Xicoies i altres verdures tant les silvestres com les conreades a l’hort eren plats que composaven les sopes vespertines. Pitances de moltó, freixures, menjar blanc, vi piment , ginestada… i altres menges les trobem referenciades en el menú producte d’una ordre del prior a un frare de que portés els comptes de tot el que es gastava en menjar al convent. El frare, obedient, ressenyava cada dia al llarg del mes, els àpats de matí, migdia i vespre anotant al costat de la línia els sous (moneda) gastats deixant-nos documents inestimables com un “menú de febrer del 1777”.

Parlarem dels comensals, dels mercats on es comprava tan a la menuda (mercat de Santa Coloma), com a l’engròs. També veurem com feien les compres, com contractaven els arrendaments i com ho venien a les botigues del santuari. I, sobretot, podrem tastar algunes de les menges.

Us hi convidem en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni els dies 8, 9 i 10 d’octubre de 12 a 14 h.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.