Pessebres a Sant Magí

Diumenge dia 15 , Sant Magí estava força animat.  Families i grups de persones caminaven amunt i avall gaudint del sol i del bon dia que hi feia, sense vent i amb un fred raonable pel lloc i l’època de l’any. Era dia de missa, tercer diumenge de mes, però alhora era un dia diferent.

Els motoristes del moto club Tarragona portaven a Sant Magí el seu pessebre. Amb la il·lusió de cada hivern arribaven amb una nova creació, Dins un esclop el pessebre tradicional fent de públic i en plataforma giratòria el circuit de motos ,on els germans Márquez els campions , rodaven sense parar. Una idea innovadora vinculada al món dels motoristes, que volien relacionar  la seva afició, amb la tradició del pessebre, que cada any porten a Sant Magí.

Hi havia més gent a Sant Magí, un grup de persones força nombrós  de Gavà vinculats al mas del Quer, que venien a fer l’ofrena del seu pessebre a la Brufaganya. Un pessebre fet amb pedres i plantes totalment biodegradable que venia de la terra, no degradava el medi i estava pensat per tornar a la terra. A les Fonts van fer la seva ofrena amb poemes, jocs tradicionals i activitats diverses.

Sant Magí té moltes accepcions i per tant moltes formes de viure’n la relació. El pessebre dels motoristes i el pessebre biodegradable en són una bona mostra,

Ara sí, que ha arribat Nadal a Sant Magí!!

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.