Sta Coloma inaugura exposició, a la presentació del llibre de la Montse Rumbau

El dia de Sant Joan i a la plaça del Castell es presenta el llibre “500 anys de vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns” de  Montse Rumbau i alhora es pot visitar l’exposició itinerant “SANT MAGÍ, el miracle de l’aigua”. Dues de les activitats que impulsa l’Associació d’amics de Sant Magí i el seu entorn i que fan reviure el lloc de la Brufaganya on el Sant hi té: santuari, eremitori i fonts.

La tarda càlida i tranquil.la va reunir un bon grapat de gent: els afeccionats a la història local i a la genealogia, els curiosos per veure si parlava del seu poble o de la seva masia, els interessats en conèixer l’estructura del llibre i l’entrellat de com s’havia escrit.

En Silvestre Palà, membre de la junta d’ ambdues associacions va obrir l’acte, presentant els membres de la taula i agraint la presencia dels assistents en nom de l’associació Amics de Sant Magí i de la Associació Cultural Baixa Segarra. Va glosar i va incloure l’exposició itinerant i el llibre, en el marc de les línies de treball en les que “Amics de Sant Magí i el seu entorn” està immersa. Activitats  emmarcades  també, dins el projecte SANT MAGÍ 2020 , on es celebra els 400 anys de l’Aplec.

Després el Dr. Valenti Gual i Vilà de la Universitat de Barcelona, va fer una intervenció sobre la lectura i valoració de l’obra que ell ha prologat. Com a bon coneixedor de la matèria, ell mateix en va fer la seva tesi doctoral, va elogiar des diverses parts de l’obra.

Arribà el torn de l’autora, Montserrat  Rumbau i Serra, historiadora, coneixedora del territori per vincles familiars i pels 10 anys de recerca sobre  la vida i penúries dels diferents pobles i masos. Ella s’esplaià en les formes de vida i la recollida dels materials amb anècdotes i vivències. Montse en estat pur!

Clogué l’acte la regidora de Patrimoni, Turisme i Comunicació de l’Ajuntament de Santa Coloma per agrair la feina a l’autora i a les Associacions que ho han fet possible. Les persones que hi assitien abans de començar i en acabar l’acte visitaven amb interès els diferents apartats de l’exposició.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.