L’Equip de Recerca Botànica (ERB-CEC) estudia la vegetació de la serra del Pany, a Sant Magí de Brufaganya

El dissabte, 11 de desembre del 2021, l’Equip de Recerca Botànica (ERB-CEC), del Centre Excursionista de Catalunya, va fer la seva sortida mensual de treball de camp, dins el Projecte FitoCAT. En aquest ocasió es va dedicar a estudiar la vegetació de la serra del Pany, a l’entorn del santuari de Sant Magí de Brufaganya (la Conca de Barberà).

La serra del Pany. Al fons Montserrat. Foto: V.González

A migdia es van afegir a la trobada els companys de la secció de Natura dels Amics de Sant Magí i el seu entorn que fan recorreguts per estudiar les plantes i arbres dels voltants del Santuari.

En Josep Nuet, des d’abans de la pandèmia havia iniciat un treball de voluntariat per a l’Associació d’amics de Sant Magí de Brufaganya i el seu entorn, que consisteix en fer un estudi botànic (catàleg florístic, estudi de la vegetació i mapa de la vegetació) de l’entorn de Sant Magí de Brufaganya, que servirà, en el futur, com a documentació de referència per a activitats de coneixement de la natura i per a formació d’escolars.

Agraïr una vegada més  la tasca de descoberta i documentació que es fa des de l’Equip de Recerca Botànica (ERB-CEC), del Centre Excursionista de Catalunya  .La seva dedicació desinteresada ampliarà la informació sobre la Brufaganya i donarà a conèixer la seva riquesa mediambiental.

Per veure la sortida al complet i les activitats de ERB-CEC podeu prémer aquí

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.