La música torna a Sant Magí

Aquest dissabte dia 22 de maig s’inicien les “Nits musicals de la Brufaganya” amb l’orquestra Terrasa 48 i la seva proposta Bohemian Rhapsody. La seva qualitat musical i la interpretació de les obres que presenten, estem segurs que serà un bon inici de la temporada.

Per explicar una mica què és Bohemian Rhapsody es podria dir:

Un estil de vida i una cultura  resumits en els carrers de Praga

El terme “bohemi” era utilitzat cap el s. XIX com a referència a la cultura del poble “gitano”, anomenats “bohemis”, ja que arribaven de la regió de Bohèmia (Txèquia). Aquest terme també comportava referir-se a persones amb escales diferents a les d’una societat sedentària i burgesa, com ara els artistes i intel·lectuals…i la ciutat bohèmia per excel·lència és Praga.

Aquests són els punts de partida que us proposem en el programa d’aquest concert. Obres de dos grans compositors de Bohèmia i per a descobrir, amb la música barroca escrita per un deixeble d’A.Vivaldi, F.Jiránek, i els sons clàssics de J.Myslivececk, amic de Mozart i que el defineix com un músic que transpira foc, espiritualitat i vida. I amb elles una música de L.Boccherini i que té l’origen de la seva inspiració a Bohèmia i els carrers de Praga: la simfonia La Casa del Diavolo, escrita sobre una música de Ch.Gluck i un personatge de l’òpera Don Giovanni acabada i estrenada a Praga.

I com a mostra de pobles gitanos i nòmades els sons d’arrel tradicional de pobles hongaresos i del Caucas amb les Miniatures de Geòrgia de S.Tsintsadze i les Danses Hongareses de J.Brahms.

Però no podem acabar sense aquest gran monument que ens va deixar un músic i bohemi per excel·lència: Freddie Mercury i l’exquisitesa de Bohemiann Rhapsody.

No calen més paraules, tan sols gaudir de la música. Us hi esperem!

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.