Kebyart Ensemble

El quartet de saxos serà la primera actuació de "Música a la Fresca" a la Brufaganya el dissabte 11 de juliol

 

“Un quartet no sols compaginat fins a l’extrem i en pleníssima forma interpretativa, sinó també uns músics capaços de traspassar la perfecció tècnica per arribar a la comunicació musical” – Revista Musical Catalana. Palau de la Música, 3 de novembre de 2016.

Des de la seva creació l’any 2014, han esdevingut un dels grups de cambra amb més projecció de la seva generació. Han estat guardonats en prestigiosos concursos nacionals i internacionals, obtenint els primers premis de l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition (2018), International Franz Cibulka Competition (2019), El Primer Palau (2016), el Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra.(2016) i de la XIVª edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts (2018), entre d’altres. L’any 2015 van ser premiats a la 84a edició del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España.
Kebyart Ensemble ha ofert concerts per tota la península i també a l’estranger en països com Xina, Alemanya, França, Rússia, Àustria, Països Baixos, Suïssa i Luxemburg. Han estat programats a les temporades del Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, Fundación Juan March. Els seus propers compromisos els portaran a sales com el Konzerthaus Berlin i el Stadt Casino Basel, entre d’altres.
Al llarg de la seva trajectòria, han treballat amb músics de renom com Kennedy Moretti, el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Hatto Beyerle (Alban Berg Quartett), Artemis Quartet,  Jerusalem Quartet, Johannes Meissl, Nacho Gascón i Vincent David, entre d’altres.
Des de l’any 2018 són un dels grups de l’European Chamber Music Academy (ECMA) i, actualment, resideixen a Basilea on es formen amb músics de la talla de Rainer Schmidt (Hagen Quartett), el fagotista Sergio Azzolini i els pianistes Claudio Martínez-Mehner i Anton Kernjak.
La seva línia artística és una ferma aposta en tres direccions: la reivindicació del repertori original, el compromís amb la música de nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions mitjançant transcripcions pròpies.
El seu primer treball discogràfic Accents ha estat lloat per la crítica especialitzada. Són artistes Selmer i Vandoren des del 2017. Entre els seus propers projectes s’inclouen col·laboracions amb altres músics amb l’objectiu d’enriquir la formació amb noves sonoritats, com és el cas del quintet que realitzaran al costat del reconegut pianista hongarès Dénes Várjon.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.