JORDI SAVALL A LES NITS MUSICALS DE LA BRUFAGANYA

Quan el passat es gaudeix en el present

Les Nits Musicals de la Brufaganya tenen el goig de comptar entre els artistes d’enguany al mestre Jordi Savall que actuarà el proper dia 6 d’agost, dissabte, amb el concert Folias&Romanescas juntament amb Xavier Díaz-Latorre.

Oferiran un programa variat i suggestiu en el que destaca l’àmbit de la Folía, la dansa popular, i també l’art de la improvisació. Amb autors de l’època del renaixement i de transició al barroc, segles XVI i XVII, amb temes musicals que viatgen pel territori hispànic, anglosaxó, italià…. Un programa molt lligat a la seva manera d’entendre la música, com instrument d’excel·lència cultural pel retrobament entre cultures i com eina que contribueix a la pau del món.

Bona part de la música que podrem escoltar és contemporània a l’època de màxima esplendor del convent de Sant Magí a partir de començaments del segle XVII amb l’arribada dels frares dominics. Potser fins i tot ens pot ser familiar escoltar aquelles melodies que en aquells temps eren interpretades en danses populars, com populars eren els balls que amb tota seguretat es feien durant les festes i aplecs d’aquella època a la Brufaganya. Només caldrà posar-hi una mica d’imaginació.

Jordi Savall canalitza les seves activitats a través de la Fundació CIMA (Centre  Internacional de Música Antiga) que organitza i coordina no tan sols la seva agenda de concerts sinó també els seus festivals com el de Fontfroide a França o el Festival Jordi Savall que aquest any per segona vegada es desenvolupa a Santes Creus, Montblanc i altres llocs de la Ruta del Cister. Sant Magí de la Brufaganya, també incardinada dintre de la mateixa Ruta del Cister, no deixa de forma part en certa manera de les activitats que Jordi Savall des de fa anys, quan va començar el festival de Poblet, vol centrar de forma expressa en aquest nostre territori.

Les entrades per aquest concert ja fa setmanes que estan exhaurides, mostra palpable de l’interès que el mestre Savall desperta entre el nostre fidel públic. Només en cas d’anul·lació d’alguna se’n podrà obtenir.

Com sempre es podrà berenar durant la tarda i tindrem l’oportunitat única de compartir la xocolata desfeta de després del concert amb el mestre Savall i amb Xavier Díaz-Latorre.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.