Éxit clamorós a Sant Magí !

Jordi Savall i Xavier Diaz-Latorre a les Nits de la Brufaganya

Els companys de “Tribus de la Segarra” han fet la ressenya del concert que dissabte dia 6  han executat magistralment Jordi Savall i Xavier Diaz-Latorre. Nosaltres ens sumem al seu text del qual en fem difusió. Per veure tot el reportatge i les fotos prémeu AQUÍ

Hi havia qui-sap-los nervis i molta expectació entre els organitzadors i simpatitzants de les Nits Musicals de la Brufaganya. No en va, feia temps que anaven darrere de poder oferir una actuació del mestre Jordi Savall dins el cicle de les Nits Musicals.

Els nervis hi eren per què volíem que tot sortís bé ja que  la figura de Jordi Savall, té una dimensió extraordinària  el precedeix i té una fama que s’ha anat generant al cap dels anys, a nivell mundial.

I amb els nervis i l’expectació, vam passar al moment de la veritat. Un escenari senzill, la llum encertada i allà a terra els instruments: tres violes de gamba, una tiorba i una guitarra.

Els dos mestres es posen a tocar una música i uns sons que han fet venir de segles enrere i ens els acosten i ens els mostren d’una manera intensa però molt propera. I com el mateix mestre reconeix i explica, la música fa emocionar i així va passar al públic nombrós i entregat que no parava d’aplaudir després de cada peça interpretada.

Tota màgia té truc i aquest no és res més que un munt d’anys de feina d’investigació, de valoració i revalorització de peces i tonades antigues i oblidades junt amb un rigor interpretatiu que inclús a un neòfit no se li escapa, després de veure amb quina intensitat, amb quina velocitat anaven les mans i els dits dels dos mestres.

Hi va haver un detall destacable i que ens va alegrar encara més la vetllada: el senyor Savall, va fer sonar per primer cop en públic, una viola de gamba que, tal com va dir ell mateix, va ser un regal pel seu vuitanta-un aniversari. Es van sentir entre el públic força comentaris elogiant el so d’aquest instrument del segle XVII. Senyor Savall, per molts anys pel seu aniversari i que per molts anys pugui sonar aquesta viola.

Volem agrair també que després del concert i en un ambient relaxat, el mestre Savall, compartís una estona amb els voluntaris que organitzen aquestes Nits Musicals,  que els donés ànims i els encoratgés a seguir amb aquest projecte.

A Sant Magí hi passen coses i ho sap tothom i sovint ni en som conscients; però d’aquí a un temps direm, te’n recordes d’aquell dia d’agost que va venir el Xavier Díaz-Latorre i el Jordi Savall?

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.