Ermites i capelles a Sant Magí de la Brufaganya

A la Brufaganya hi trobem diferents ermites. Des de l’any 1606 tenim notícia d’un tal P. Jordi de Mendoza, orguener portuguès, que havent vist aquell lloc, demanà als seus superiors per instal·lar-s’hi i esmerçar, en el redreç d’una ermita, les estrenes dels orgues de Montserrat i de Santa Caterina de Barcelona, que estava construint. D’altra banda, l’ermita de Sant Jacint fou fabricada per Fra Ciprià Mur aprofitant la cinglera de la serra, pels volts de 1606. El mateix any també s’acabava l’ermita de Sant Ramon, que fou excavada a la roca pel P. Fra Pere Màrtir Bosch.

L’ermita de Santa Caterina fou començada pels P. Fra Francesc Massó i Fra Bernat Serra i fou inaugurada l’any 1607, quan sembla que el P. Fra Pere Calçina tenia moltes carretades de pedra acumulades per tal de construir una ermita dedicada a Sant Pere Màrtir, però l’obra mai es va dur a terme. També es té constància d’una ermita de Sant Vicenç, que l’any 1607 volia edificar un tal Fra Vicenç Senjoan, però de la qual tampoc es té constància d’haver estat finalment conclosa, com l’ermita dels Sants Apòstols, que era la més gran de totes i construïda per un tal “mestre Giralt“.

La tradició eremítica no és tan sols en els primers anys del cristianisme, sinó que la trobem en el s. XVII a St. Magí i en altres llocs.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.