Emili Vendrell, a les nits de Sant Magí

Aquesta nit  hem assistit a la segona trobada de   “Musica a la fresca “ a Sant Magí de la Brufaganya.  Tota la plaça de davant del Santuari plena de tauletes, amb petits nuclis per complir amb les normes del cornavirus que ens dificulta la vida, però malgrat tot, allà estàvem !. La nit, la màgia de llum i so, ens ha permès reviure la llarga trajectòria d’Emili Vendrell en l’espectacle “Emili Vendrell, la veu del poble”.

Mentre l’actor Ferran Frauca que representava a Emili Vendrell ,anava desgranant els  inicis de l’artista compaginant musica i paleta per imposició del seu pare, el tenor Roger Padullés entonava peces del mestre tan conegudes com Rosó o l’Emigrant.

Esperant l’inici del concert.

La vida musical de la Barcelona d’abans de la guerra i la repressió per la posició sobre Catalunya d’Emili Vendrell, s’anaven fent presents al llarg de les peces i de les paraules. Pau Casan al piano, amb un acompanyament suau, donava a cada moment el to càlid. intimista o vibrant, si així es requeria.

La Montserrat Rumbau  escriu amb molta delicadesa i encert les seves impressions sobre l’acte. El reportatge fotogràfic és de Tribus de la Segarra, que dóna suport constant al festival de la Brufaganya. En la seva web acull la crònica i les fotografies dels concerts. El bloc s’actualitza diàriament i hi podeu seguir l’actualitat de la vila de Santa Coloma de Queraltde tota la Baixa Segarra i, naturalment, de Sant Magí.  A més hi podeu fruir llegint poesia, escoltant música i, sobretot, mirant esplèndides fotografies que també es renoven cada dia.

Ferran Frauca, Pau Casan i Roger Padullés. Grans artistes.

Amb totes les entrades exhaurides, ha estat un èxit més de ” La música a la fresca” a Sant Magí de la Brufaganya.

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.