Els Senderistes Bisbalencs caminaran 34 km. per anar a l’Aplec de Sant Magí el proper 15 de setembre

Els bisbalencs diuen, de l'anada a Sant Magí: "Els nostres pares hi anaven. Jo també"

El costum d’anar a peu de La Bisbal a Sant Magí està documentat l’any 1948 en que 16 senderistes ho van fer per primer cop. I des de fa 23 anys aquest costum s’ha  institucionalitzat i un nombrós grup de persones del Penedès fan la caminada de 34 quilòmetres.

Comencen a caminar a dos quarts de sis del matí quan encara és ben fosc i caminen durant 8 hores travessant sis termes municipals: La Bisbal, El Montmell, Aiguamúrcia, Pontons, Querol i Pontils, arribant a Sant Magí a dos quarts de tres de la tarda.

La ruta coincideix en molts trams amb les antigues “carrerades ” del bestiar que pujaven i baixaven cada any des de les planes de vora mar fins als cingles del llunyà Pirineu, tot sojornant, pastors i ramat, en alguna de les masies que es troben pel camí. Clicant aquí podeu veure una detallada crònica de la caminada de l’any 2007 amb una excel·lent descripció dels llocs per on passen.

Aquest any per primer cop han fet coincidir la caminada amb l’aplec del 15 de setembre i ens acompanyaran durant el dinar i la festa de la tarda. El retorn a La Bisbal, lògicament, el faran en automòbils.

El cinquantè aniversari de la primera caminada el van voler celebrar col·locant l’any 2018 un plafó metàl·lic commemoratiu a l’esplanada de les Fonts de Sant Magí.

Plafó commemoratiu dels 50 anys de la caminada de La Bisbal a Sant Magí
Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.