Copons acull l’exposició de Sant Magí

El cap de setmana els dies 22 i 23 de gener Copons, dins la Festa Major d’Hivern, acull l’exposició itinerant “Sant Magí, el miracle de l’aigua”. Panells informatius i objectes relacionats amb la tradició, ens aproparan a la vida i activitats del santuari i el seu entorn així com als pobles i ciutats en els que hi ha devoció pel Sant.

En l’acte inaugural del dia 22 a les 11.30 , el Sr J.Ortinez ens parlarà de” Les carrerades i les escates” que lliguen Sant Magí patró de la transhumància amb la indústria tèxtil de Copons i pobles veïns.

També es podrà fer una visita guiada a l’exposició que restarà oberta tot el cap de setmana.

L’any 2020 amb motiu dels 400 anys de celebració de l’Aplec de Setembre , es va dissenyar i crear una exposició itinerant que mostrés les diferents vessants del santuari: Tradicions, natura, història. Aquesta exposició vol visitar tots aquells llocs relacionats amb Sant Magí. Fins ara ha anat a Vallespinosa, Igualada, Santa Coloma, …i ara Copons. Cada panell de l’exposició explica, amb imatges i text,una línia de treball de les moltes dutes a terme a Sant Magí. I, una d’elles parla de Copons com un poble on es venera el sant.

Es dona una relació entre Copons i Sant Magí ja que en el poble es troba El pedronet de Sant Magí i aquest és un dels motius pels que l’exposició itinerant “Sant Magí el miracle de l’aigua” serà a Copons .

Segur que serà interesant per poblatans i visitants. Ens hi trobem?

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.