CONÈIXER LA GEOLOGIA DE LA BRUFAGANYA

El 13 de març va ser una jornada dedicada a la natura amb explicacions sobre el terreny

Diumenge 13 de març a Sant Magí. Seguint el fil de la conferència que el professor de geologia Pau Gomis va fer el passat mes de febrer al castell de Santa Coloma, va començar la jornada amb una xerrada del mateix professor dintre de la Capella de les Fonts. Va fer un repàs molt general de la conferència feta fa un mes, seguit una generosa explicació del mapa geològic del nostre país i també de l’entorn de la Brufaganya. Una vintena llarga de persones van seguir les seves paraules.

Les roques i els afloraments que s’observen a Sant Magí són resultat de grans moviments tectònics l’assentament dels quals ha durat milions d’anys durant els que han sorgit moviments que han format plecs amb formes anticlinals i sinclinals que formen les actuals muntanyes del Grony o la serra de la Brufaganya.

El professor Gomis explicant el mapa geològic de Catalunyla Brufaganya.

Les explicacions tècniques va ser seguides per caminades sobre el terreny per anar a observar i explicar els afloraments que observem cada dia. Es va fer una primera parada a la carretera que porta al santuari de Sant Magí per anar després cap a la zona del Pi de la Fou i acabant al mateix cingle de Sant Magí, concretament a les Coves, on es va explicar la seva estructura geològica.

El dia, una mica rúfol, fred i amenaçant pluja, va ser prou agradable comparat amb els dies anteriors en que havia plogut força. Es va poder fer sense problemes tot els programa previst.

La propera jornada dedicada a la natura serà el diumenge 10 d’abril, ja en plena primavera, en que l’Equip de Recerca Botànica que hi ha a Sant Magí, en col·laboració amb l’Associació Flora Catalana, faran un recorregut a diversos indrets de la Brufaganya per explicar les principals  varietats florístiques de la zona.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.