L’Octet de Mendelssohn, 2on. concert a Sant Magí

El dia 12 de juny tornem a una certa normalitat. Com cada estiu tindrà lloc  el concert al santuari. Aquest fet sembla extraordinari i no ho hauria de ser. La vida continua i les persones ens retrobem en aquells llocs i amb aquells amics de sempre. La música del Quartet Altimira i del Quartet Teixidor ens hi ajudarà. La bona sintonia que es crea a Sant Magí ens retornarà a nits passades però sobretot ens farà mirar cap endavant, cap a la 10a. edició de les Nits Musicals de la Brufaganya.

El Quartet Teixidor és el punt on es creuen les trajectòries professionals de quatre músics que, complementant el seu treball orquestral i pedagògic, desitgen aprofundir en el món de la música de cambra. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló́ (1752-1811/14), nascut a Serós (Lleida), del qual se’n conserven, entre altres obres, sis quartets de corda. Un dels principals objectius del Quartet Teixidor és donar a conèixer partitures desconegudes i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori per a quartet de corda. D’aquesta manera, els seus programes de concert combinen regularment música de Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakòvitx, etc. amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados…

Les trajectòries entrellaçades, l’entusiasme per la recerca i les ganes de comunicar són els punts en comú dels membres del Quartet Altimira, format per Maria Florea, violí; Luís Peña, violí; David Andújar, viola; i Mariona Tuset, violoncel.

El setembre del 2017 la Fundació Walter Stauffer beca els membres del Quartet Altimira perquè estudiïn amb els mestres del Quartetto di Cremona a l’Acadèmia Walter Stauffer de Cremona, i els convida a formar part del projecte Le Dimore del Quartetto, que uneix patrimoni arquitectònic i música de cambra.

Serà un plaer sentir L’Octet de Mendelssohn  interpretat pel Quartet Teixidor i el Quartet Altimira.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.