Cervera comença a celebrar Sant Magí !

Els companys de Cervera comencen les celebracions de la diada de Sant Magí. Amb elles es reprèn un any més la tradició dels diferents pobles que venen a la Brufaganya per a recollir l’aigua de les Fonts de Sant Magí i distribuir-la cadascú a la seva  població en el dia de la festa.

Cervera està preparada pel diumenge dia 7 d’agost venir a Sant Magí í lliurar, seguint la tradició, un càntir a Sant Magí de la Brufaganya. Els dijous 18, a peu, amb bicicleta o amb cotxe, tornen a la Brufaganya  per endur-se’n una considerable quantitat d’aigua de les Fonts. I el divendres 19, després de la missa a la capelleta de Sant Magí de Cervera, sortirà la comitiva formada per l’anacoreta, la banda musical, les càrregues (ruquets amb l’aigua i els boixos) i els repartidors de l’aigua.  Els  ruquets carregats i llestos transporten  l’aigua pels carrers de Cervera i s’ofereix  a tothom.

Per veure el programa d’activitats  que acompanyen la portada d’aigua a Cervera i el seu lliurament als cerverins us recomanem prémer aquí.

 

 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.