Celebrem Sant Magí a la Brufaganya!

Demà és festa grossa a Sant Magí. El dia 19 d’agost el santoral commemora l’eremita que segons la tradició, als voltants del segle III va ser mort pels soldats romans a la Brufaganya. És tradició que gent de totes les contrades vinguin a la Capella de les Fonts, es remullin amb les aigües que manen de les boques, s’enduguin aigua a casa i visitin el Santuari.

L’església plena de la gent per Sant Magí

El costum d’oferir ciris a Sant Magí demanant allò que necessiten o encendre’ls per seguir el costum dels avis, fa del santuari una processó de persones i l’omple d’una lluminària especial.

A la porta del santuari hi haurà a disposició dels visitants: ciris, mides (cinta de tafetà vermella i groga amb la llargària de la mida que tenia la primera imatge del Sant), càntirs per l’aigua, tasses per veure-la, llibres i informació sobre les activitats que es duen a terme al llarg de l’any.

L’exposició ” La meva Brufaganya i altres habitants” serà enguany un al·licient més de la diada de Sant Magí. Les fotografies, donades per la família Goberna de Montalegre a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, recullen part de la vida familiar  i mostren les feines i formes de vida dels anys 40 i 50 en aquests entorns.

Us esperem per celebrar Sant Magí a la Brufaganya! Visca Sant Magí!

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.