Arcattia trio de cordes, a la Brufaganya

Actuaran el dissabte 15 d'octubre amb el programa "Connexions"

Els violinistes Quim Térmens i Joan Morera i el violoncel·lista Lluís Heras formen el trio de cordes Arcattia, projecte iniciat l’any 2008 com a grup de cambra versàtil, format per uns músics de llarg recorregut amb el desig clar per la difusió del repertori escrit per a cordes en formats cambrístics poc usuals.

Una de les característiques del món actual és el de la globalitat. I en aquest context sorgeixen aspectes molt positius i un d’ells és el fet de poder accedir a una informació immensa sobre la història de la humanitat. Fets, personatges, testimonis propers, estudis, recerques, escrits antics… un munt d’informació que ens ajuda a apropar-nos a espais que ens queden lluny.

I en el cas de la música ens ajuda a descobrir moltes persones, partitures i veure connexions que potser no hauríem ni imaginat.

En el programa veurem la relació veneciana entre A. Vivaldi i la violinista M. Lombardini a través dels seus Ospedalle, un lligam a la ciutat de Viena entre el ja consagrat J. Haydn i el jove L. v. Beethoven amb una relació turbulenta de mestre a alumne, i un dels fets que atrapa a molts compositors com P. I. Tchaikovsky i J. Leon: la necessitat d’escriure sobre les melodies de la seva música popular.

Aquest serà el programa:

Connexió Veneciana
Trio Sonata opus 1, núm, 8 Antonio Vivaldi (1678-1741)
Trio opus 1, núm. 3 Maddalena Lombardini (1745-1818)
Connexió Vienesa
Trio opus 100, núm. 2 Joseph Haynd (1732-1809)
Trio en Do M, opus 87 Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Connexió a la música popular
Cançons populars russes Piotr Ilitx Txaikovski (1840-1893)
Cinc melodies populars catalanes Jordi Leon

Podeu comprar les entrades prement AQUÍ.

El concert començarà a dos quarts de set de la tarda. En aquesta ocasió no hi haurà possibilitat de berenar, però sí que podrem menjar la xocolata desfeta en acabar.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.