Aplec de Setembre, Sant Magí

foto: Tribus de la Segarra

Arriba setembre i com cada any ens trobem a l’Aplec de Sant Magí la Brufaganya. Hi ha els qui venen amb bicicleta, els qui hi arriben a peu  i la majoria que hi arriben amb els seus cotxes. Tots  ens trobem  a pasar el dia entre roures i pins .

La majoria al matí , arriben a l’explanada, entren a venerar al Sant . Tot seguit un bon esmortzar i cap a misa solemne amb acompanyament de la cobla Cossetània de Tarragona, la mateixa que ens deleita amb l’audició de sardanes . Malgrat que la pandèmia condiciona la ballada, alguns puntegen els curts i llargs de les melòdies.

I a dinar a les Fonts bona companyia, rialles i converses entre els diferents grups. Anada a mullar-se a les canyelles de les fonts, corredises dels menuts entre els espais sota els arbres, majors aseguts gaudint del dia esplèndit  després de tanta pluja.

Sobretaula i tornem-hi. Ara és la xaranga  “Tal com sona”, formació instrumental de Paüls la que ens convida a seguir el ritme i les ballaruques .

Al final, interpretant el conegut “Passi-ho bé, fins l’any que vé”. Ens vam acomiadar tots plegats fins el proper aplec.

Podeu veure el reportatge complet amb un bon recull de fotografies a Les tribus de la segarra 

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.