Aplec de Setembre a Sant Magí

L’Aplec de Setembre ha estat tot un èxit, fruit de l’entusiasme i la participació de tothom. Dels assistents que han vingut a peu, en bicicleta, a cavall o amb cotxe. Ho han fet des de Santa Coloma de Queralt, la Llacuna, Cervera, la Bisbal del Penedès, Igualada, Barcelona… i els diferents pobles del voltant.

Al matí arriben a la Capella de les Fonts, un bon esmorzar i la pregària d’arribada dels pelegrins. Les paradetes de records, el racó de jocs i l’exposició estan a punt pels que arriben a Sant Magí.

El santuari es va omplint de gent per l’ofici, on la confraria de Barcelona puja a lliurar la xocolata i enguany també porta un tríptic de Sant Magí en record dels 400 anys de l’aplec.

Les sardanes i el ball pla de Sant Magí omplen la plaça del santuari mentre a la esplanada de les Fonts les famílies posen les taules, visiten l’exposició” La meva Brufaganya i altres habitants” i els nens pinten com veuen l’Aplec, acoloreixen mandales i juguen al Racó dels jocs.

El treball desinteressat dels organitzadors i voluntaris  ha fet possible crear al Santuari i a l’esplanada de les Fonts un lloc agradable per a petits i grans.

La Xaranga omple de música tot l’espai i anima a esperar l’arrossada.

Després de dinar, la festa omple l’esplanada de les Fonts . El ball pla  s’aprèn sobre la marxa. Tots hi posen el seu saber i surt força bé… l’any que ve, sortirà millor.

Segueix la música pasdobles, polques… fins al passi-ho be … fins a l’any que ve”.

Per veure més fotografies, podeu prémer el reportatge: :https://tribusdelasegarra.cat/2022/09/19/aplec-de-sant-magi-2022/

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.