Aplec del Roser al castell de Queralt

Diumenge dia 8 de maig es celebra l’Aplec al Castell de Queralt. Pot ser una bona ocasió per gaudir de l’entorn, veure coneguts de la rodalia i visitar les obres que s’han fet fa poc.

Al matí hi haurà un bon esmortzar popular butifarra a la brasa amb acompanyament,  desprès a missa i en sortir en Xavier Bermúdez arqueòleg, ens guiarà per veure el Castell i les obres de remodelació.

 Una mica d’història del castell; El castell de Queralt fou al segle X el punt límit del repoblament de la Marca Hispànica vers la zona del Gaià i el 976 consta que fou venut pel comte Borrell II (que el posseïa ja dels seus antecessors) al vescomte Guitard de Barcelona.

El 987 s’esmenta entre els límits del castell de Miralles i el 1002 fou discutit entre el bisbe d’Urgell Sal·la i Bernat Sendred de Gurb davant els comtes de Barcelona. Malgrat la sentència desfavorable al de Gurb, poc després apareix en mans d’aquesta poderosa família que, a partir de Guillem (I) (mort vers el 1080), començà a cognominar-se Queralt.

Com veieu un matí molt interessant. Us hi esperem!

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.