AFSM 032 – Concentració de l’Acció Catòlica a Sant Magí

 

Identificador propi: AFSM032
Títol: Concentració d’Acció Catòlica a Sant Magí
Descripció: A principis del segle XX l’Aplec de Setembre va servir d’escenari de concentracions d’afirmació cristiana i catòlica sovint de caràcter molt conservador.

Ja l’any 1916 s’hi va fer una concentració del Partit Jaumista (carlins) que agrupava la part més conservadora de la societat a la que el clergat catòlic rural normalment donava suport.

El 1922 es va fundar l’Acció Catòlica, si bé a Catalunya a partir del 1931 la seva funció era desenvolupada oficialment per la Federació de Joves Cristians de Catalunya (FJCC) de caire catòlic i catalanista conservador. El 1933 hi ha constància que s’hi celebra el 17 de setembre una concentració de fejocistes provinents de Santa Coloma, Sant Martí de Tous i Igualada amb assistència de les principals representants dels fejocistes catalans.

Després de la guerra el moviment fejocista va ser suprimit per la jerarquia eclesiàstica pel seu caràcter catalanista i va ser reconvertir novament en “Acción Católica”

La fotografia mostra la concentració de l’Acció Catòlica a Sant Magí de l’any 1941, probablement a l’Aplec de Setembre. Els sermons s’havien de fer a l’aire lliure ja que el santuari estava destruït.

A l’esquerra hi ha la bandera de l’Acció Catòlica i a la dreta, naturalment, la en aquell temps obligada bandera espanyola.

Autor: Desconegut
Descriptors temàtics: C.- LLEURE:C.5. FESTES:FESTES POPULARS:APLECS:APLECS DE DEVOCIÓ
Paraules clau: Acció Catòlica
Descriptors biogràfics:
Data: 1941
Lloc: CATALUNYA:BAIXA SEGARRA:PONTILS: SANT MAGÍ DE LA BRUFAGANYA
Procedència: Àlbum de fotografies de mossèn Francesc Gebellí Rius
Suport original: paper
Identificador arxiu aliè:
Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.