Acaba la primera fase de la reconstrucció de la Casa de l’Ermità

El finançament va a càrrec de la Diputació de Tarragona, de la campanya “Sant Magí Casa Vostra”, Arquebisbat, els Amics de Sant Magí i la Parròquia.

La primera fase de la reconstrucció de la Casa de l’Ermità situada al costat mateix del santuari de Sant Magí consistia en arranjar la planta baixa, renovar totalment els dos forjats de la casa i construir també la coberta. La previsió era tenir acabada aquesta fase a finals de l’any 2020 però la pandèmia ho va impedir. Tot i així ara s’hi està treballant de valent i quedarà enllestida en pocs dies.

En aquesta fase la Diputació de Tarragona hi haurà aportat 8.750€ a través d’una subvenció concedida el mes de desembre del 2019. La Campanya Sant Magí Casa Vostra hi ha aportat fins ara la quantitat 3.500€. L’aportació de l’Arquebisbat de Tarragona ha estat de 5.000€ i també els Amics de Sant Magí hi ha aportat 2.000€. Totes aquestes aportacions sumen 19.250€. La resta, fins a la quantitat total d’uns 30.000€ les ha aportat la parròquia amb un petit préstec que s’haurà de retornar en els propers anys.

Els Amics de Sant Magí, amb la feina desinteressada dels seus voluntaris, també contribueix notablement al seu finançament ja que fan feines com retirada de runes, repicat de les parets, neteja i preparació de l’obra per a la feina dels paletes, feines que abarateixen notablement el seu cost.

Queden dues fases pendents: la primera serà l’adequació de la primera planta i la segona l’adequació de la segona planta, més la construcció de les escales entre els dos pisos.

No posem data a la finalització total ja que la construcció es va fent a mesura de que podem anar disposant dels fons necessaris, però si seguíssim al ritme actual la podríem tenir enllestida l’any 2025.

El pressupost total de l’obra ronda els 120.000€

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.