Papallones a Sant Magí. Curioses, oi?

 

Si voleu veure una curiositat en l’entorn de natura a Sant Magí, aneu-hi a veure les papallones.

La veritat és que cal anar-hi certes èpoques de l’any i en dies que no hi ha gent. Les papallones busquen la solitud i silenci d’aquells paratges.

Una de les espècies més curioses és la gonepteryx cleopatra,  una papallona que quan està parada sobre una fulla un to verdós per camuflar-se amb el paisatge però si t’acostes s’escapa volant i pren un magnífic color grog.

Gonepteryx cleopatra és una papallona de mida mitjana amb una envergadura alar d’uns 50-70 mm. És una espècie sexualment dimorfa – la femella té ales grogues o verdoses pàl·lides, el mascle és de color groc més fosc amb un pegat taronja a l’ala davantera.

La papallona Cleòpatra habita en boscos oberts i matolls. El període de vol és de maig a agost en la major part de la seva gamma, excepte Espanya, on es duplica i pot volar gairebé tot l’any.

L’adult hiverna en arbres i arbustos de fulla perenne. Les erugues s’alimenten de les sivelles Rhamnus alaternus. Quan les erugues verdes estiguin preparades per passar a l’etapa pupal , es lliguen a través d’un cinturó de seda a la planta hoste, a la part inferior d’una fulla. La crisàlide verda es va tornar gradualment groga i vermella, revelant els colors a les ales de l’adult prop de la flauta.

Per veure més informació: Blog Tribus de la Segarra

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.