Presentació

A cavall de les comarques de l’Anoia i de la Conca de Barberà, dintre de les terres de la Baixa Segarra, hi ha el santuari de Sant Magí on, des de l’any 2012, hi estem celebrant el festival de música clàssica que us presentem.

Té uns objectius molt concrets: d’una banda promocionar el lloc de la Brufaganya perquè esdevingui un focus cultural important a més de ser, com ha estat sempre, un referent de la cultura i religiositat popular; i de l’altra aconseguir que el festival sigui del màxim nivell possible dintre dels condicionaments que suposen els fets d’estar situat en un indret allunyat de qualsevol nucli habitat important i de no comptar amb una estructura professionalitzada per a la seva organització.

Tot i així, aquests condicionaments són només una cara de la moneda. L’altra cara és que les mateixes circumstàncies afavoreixen que l’assistència als concerts es plantegi com una activitat atractiva pels dissabtes a la tarda d’estiu, lluny de casa i en companyia de la família o de la colla d’amics, en un lloc situat al bell mig de la natura.

Pot ser que si aneu a una sala de concerts convencional hi trobeu seients més còmodes i una sala amb una temperatura perfectament estudiada i confortable, però no hi trobareu aquell caliu especial que dóna l’entrepà calent menjat al caient de la tarda tot fent petar la xerrada i esperant que soni la campana que anuncia el començament del concert. El que sí que intentem que estigui al mateix nivell que a les millors sales de concerts és la qualitat dels grups musicals que ens visiten.

Estem davant d’una conjuntura especial en què s’han unit algunes circumstàncies que afavoreixen la celebració del festival:

  • Poder disposar d’un grup de voluntaris disposats a treballar desinteressadament i per amor a l’art.
  • Aconseguir que un públic suficient assisteixi als concerts pagant la corresponent entrada.
  • Guanyar-se la confiança de les administracions per tal que col·laborin fent aportacions econòmiques totalment imprescindibles.
  • Tenir el vistiplau de la parròquia, propietària del santuari, per poder-lo usar lliurement.

Mentre tot continuï així tindrem el goig de continuar-vos obsequiant amb les Nits Musicals de la Brufaganya. Que sigui per molts anys!!!

Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn
Associació Musical la Brufaganya


ACCÉS A LA WEB DE L’ASSOCIACIÓ D’AMICS DE SANT MAGÍ
DE LA BRUFAGANYA I EL SEU ENTORN