Santuari de Sant Magí de la Brufaganya
© Tribus de la Segarra

Els festivals d’estiu de música al nostre país són nombrosos: des del Pirineu fins a la costa, als monestirs, a les ermites… en interiors o a l’aire lliure, a l’estiu, la música omple cada any molts espais de casa nostra. I tots els festivals són ben rebuts. Hi ha públic per a tots.

Situem-nos al santuari de Sant Magí de la Brufaganya, a la Baixa Segarra. Un indret allunyat de les gran vies de comunicació, però de fàcil accés. Un any rere l’altre i ja en farà vuit, aquest és el lloc on a l’estiu s’hi celebren les Nits Musicals de la Brufaganya, un festival de música que aplega cada cop més públic i on cada any el nivell de qualitat dels artistes que hi participen és altíssim. I si un any el programa és interessant, el següent ho torna a ser amb escreix. Aquest any la proposta del festival té un interès excepcional.

Durant quatre dissabtes, repartits entre els mesos de juny a setembre podrem, un any més, gaudir de la música que ens aportaran formacions de música coral, de jazz o de música medieval; una programació per a tots els gustos, preparada curosament per un equip de persones que vetllen amb una voluntat admirable perquè els concerts siguin un èxit.

El lloc és únic, val la pena que hi arribeu una estona abans, que tingueu temps de fer un volt per les envistes del santuari i observar els vells roures que trobareu ben a la vora o, si voleu, podeu arribar-vos fins a la capella de les fonts, lloc de romiatge i de bones berenades. I quan torneu al santuari, davant mateix, a la placeta, hi veureu un munt de taules que us esperen per prendre un petit ressopó abans d’entrar al concert. És el moment de gaudir de la conversa planera entre els assistents o de menjar un bon entrepà que els voluntaris i voluntàries dels Amics de Sant Magí hauran preparat. I entre salutacions i encaixades s’acosta l’hora del concert. Uns minuts abans, les campanes del santuari ens inviten a entrar al recinte i asseure’ns per gaudir de la música.

La bella sonoritat del Santuari, és un dels motius més a afegir perquè es pugui gaudir de tot tipus de música, en especial la música de petit format, orquestra de cambra i cor. També el jazz hi resulta molt suggestiu, per això gairebé cada any, un dels concerts es dedica a aquest tipus de música, que s’espera amb força interès.
Podem afirmar amb tota seguretat que la consolidació de les Nits de la Brufaganya és ben clara, gràcies a l’excel·lent programació i a la fidelitat d’un públic que ja espera amb il·lusió l’arribada de la temporada de concerts.

 

Margarida Roca Herrera, 2019