· BOHEMIAN RHAPSODY ·

Un estil i una cultura resumits en els carrer de Praga

Orquestra de cambra Terrassa 48

Quim Térmens, concertino director

PROGRAMA

F. Tuma: Partita a 4 en Re m
J. Myslivecek: Simfonia en Si b
W. A. Mozart: Adagio i fuga en do menor
Martinu B: Sextet per a cordes
A. Dvorak: Tres Danses Eslaves
F. Mercury: Bohemian Rhapsody

22 DE MAIG DE 2021

a les 19:00h

Preu: 15€

El terme “bohemi” era utilitzat cap el s.XIX com a referència a la cultura del poble “gitano”, anomenats “bohemis”, ja que arribaven de la regió de Bohèmia (Txèquia). Aquest terme també comportava referir-se a persones amb escales diferents a les d’una societat sedentària i burgesa, com ara els artistes i intel·lectuals… i la ciutat bohèmia per excel·lència és Praga.

Aquests són els punts de partida que us proposem en el programa d’aquest concert. Obres de dos grans compositors de Bohèmia i per a descobrir, amb la música barroca escrita per un deixeble d’A. Vivaldi, F. Jiránek, i els sons clàssics de J. Myslivececk, amic de Mozart i que el defineix com un músic que transpira foc, espiritualitat i vida. I amb elles una música de L. Boccherini i que té l’origen de la seva inspiració a Bohèmia i els carrers de Praga: la simfonia La Casa del Diavolo, escrita sobre una música de Ch. Gluck i un personatge de l’òpera Don Giovanni acabada i estrenada a Praga.

I com a mostra de pobles gitanos i nòmades els sons d’arrel tradicional de pobles hongaresos i del Caucas amb les Miniatures de Geòrgia de S. Tsintsadze i les Danses Hongareses de J. Brahms. Però no podem acabar sense aquest gran monument que ens va deixar un músic bohemi per excel·lència: Freddie Mercury i l’exquisitesa de Bohemiann Rhapsody.