Banner

ENSEMBLE O VOS OMNES

8 de juliol de 2017

a les 21,30h

Preu: 15€

Programa: Lauda Dramatica

I

Le Reniement de Saint Pierre - Marc-Antoine Charpentier (1643-1704)

Laudate Dominum - Marc-Antoine Charpentier (1643-1704)

Elévation à Cinq Sans Dessus de Violon - Marc-Antoine Charpentier (1643-1704)

Domine quinque talenta - - Marc-Antoine Charpentier (1643-1704)

II

Historia di Jephté - Giacomo Carissimi (1605-1674)

Xavier Pastrana, direcció

ensemble2

l’”Ensemble O Vos Omnes” és un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya. Està format per cantants de dilatada experiència i se centra sobretot en el repertori propi dels segles XV-XVIII. Ha participat en cicles i festivals com el Festival de Música Antiga del Pirineu, el cicle Grans Concerts de l’Atlàntida de Vic o el Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, entre d’altres. Actualment, també és grup resident a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Les seves interpretacions de música barroca han estat lloades per la premsa especialitzada, tan en les obres de gran format (Messies de Händel o l’Oratori de Nadal de Bach) com en les de petita factura.

“...el conjunt de les comarques tarragonines que dirigeix Xavier Pastrana es reivindicà com una de les formacions més sòlides que tenim de la seva espècie” (M. Marimon a El Núvol)

“va ser tota una descoberta de qualitat sonora i interpretativa del més alt nivel” (M. Pagès a Catalunya Música),

“Magnífic conjunt vocal català” (Ll. Trullèn a Revista Musical Catalana)

 

XAVIER PASTRANA, director

Després d’obtenir el títol superior de guitarra, Xavier Pastrana se centra en l’estudi de la direcció i la composició. Durant aquest estudi passa pel mestratge de reconeguts directors com Pierre Caó, Frieder Bernius, Jorma Panula o Salvador Mas, afegits als professors U. Lajovich i S. Pironkoff de la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena.

En el camp de la composició ha estat deixeble del mestre Manel Oltra amb qui estudia també orquestració.

Durant la seva carrera, li han estat encarregades obres simfònico-corals des d’entitats com l’Escola Municipal de Música de Tarragona o l’Escola Coral de l’Orfeó Català, entre d’altres. També, ha obtingut diversos premis de composició en els “Premis Ciutat de Reus de Composició de Corals Infantils” o el premi de composició “Orfeó Manresà”

Després d’haver estat sotsdirector de l’Orfeó Català i del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, és nomenat director del Cor Sant Esteve de Vila-seca i, més tard, del Cor Lieder Càmera, amb qui desenvolupa la seva carrera durant els anys 2008 a 2013. Amb aquests cors ha fet diversos enregistraments per a Catalunya Música, Televisió de Catalunya, TAC12 i els segells Columna Música, Música Global i La Mà de Guido.

Actualment centra la seva activitat artística en l’”Ensemble O Vos Omnes” i el Cor i Orquestra de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Recentment, Xavier Pastrana ha estat finalista en el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Nino Rota” celebrat a Matera (Italia) .

ensemble-logo