DUO DeLIS

8 de setembre de 2018

a les 21,30h

Preu: 15€

Programa

Sonata per a violoncel i piano en la menor, Op. 36

tres obres per a violoncel i piano

El Gran Tango per a violoncel i piano

Edvar Grieg (1843 – 1907)

Ernest Bloch (1880 – 1959)

Astor Piazzola (1921 – 1992)

Irma Bau Rubinat, violoncel
Irina Veselova, piano

Irma Bau Rubinat, violoncel

Irina Veselova, piano

 

El duo DeLis format per la violoncel·lista Irma Bau i la pianista Irina Veselova, sorgeix a Barcelona el febrer del 2017 per l’interès d’interpretar l’ampli i fantàstic repertori que ofereix aquesta formació. 

Comencen amb concerts dins del marc de Barcelona i a l’abril d’aquest mateix any reben el Primer Premi al 28è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades (Barcelona). 

El maig aconsegueixen el Segon Premi al Concurs Internacional de Música de Les Corts (Barcelona) i segueixen al juny aconseguint el Primer Premi al Concurs Internacional Josep Mirabent i Magrans de Música de Cambra de Sitges (Barcelona). 

Tenen programats concerts a Sitges i Lloret de Mar i una desena de concerts de cara al curs vinent organitzats pel Concurs Paper de Música i també tenen previst l’enregistrament d’un CD amb Solfa Recordings amb les sonates de Cèsar Franck i Serguei Rackmàninov.

Irma Bau Rubinat

Neix a Vic el 1990. Inicia els estudis de violoncel a l’edat de 7 anys, a Manlleu, amb Eulàlia Subirà. El 2006 es desplaça a Madrid per estudiar amb María de Macedo, mentre continua estudiant regularment amb Lluís Claret a Sant Cugat, i cursa, al mateix temps, el Grau Professional al Conservatori de Música de Vic, sota la tutela d’Albert Bardolet. El 2008 inicia el Grau Superior a l’ESMuC, a Barcelona, amb el professor Damián Martínez, que finalitza el 2012, amb les màximes qualificacions. Aquest mateix any entra a la Musikhochschule Lübeck, a Alemanya, per seguir un màster d’interpretació amb el professor Troels Svane.

Quant a la música de cambra, l’any 2006 obté el primer premi en el Concurs de Música de Cambra de Castellterçol (Barcelona), i l’any 2008, el primer premi en el Concurs d’Interpretació Musical l’Arjau (Barcelona), en la modalitat de música contemporània catalana.

El 2011 guanya el concurs per a les beques Anna Riera; el 2012, el Concurs de Solistes ESMuC i el 2014 aconsegueix el segon premi al Stockholm International Music Competition. El 2017 obté, juntament amb la pianista Irina Veselova, el primer premi al Concurs Internacional Paper de Música de Capellades (Barcelona), el segon premi al Concurs Internacional de Música de les Corts (Barcelona) i el primer premi al Concurs Internacional Josep Mirabent i Magrans de Música de Cambra de Sitges (Barcelona).

Ha participat en festivals com el Festival de Música de Peralada, l’Shleswig Holstein Musik Festival i el Young Euro Classic i en projectes didàctics amb el SINEM de Costa Rica i el Musikerkennen a Alemanya.

Ha rebut beques de la Fundació BBVA, d’Anna Riera, de Posshel i de la Generalitat de Catalunya. Actualment forma part de diferents projectes de música de cambra, com Bambú Ensemble, Libercello Duo, DeLIS Duo, Mademoicelli i Alma Cello Quartet.

Irina Vaselova

Irina Vaselova, va néixer a Barnaul (Rússia). A l’edat de 5 anys comença els seus estudis de piano a l’Escola Central de Música i continua la seva formació al Conservatori de Grau Mitjà de la seva ciutat nadiua amb la professora Elvira Rossinskaya. Durant els anys d’estudis ja guanya diversos concursos regionals i nacionals. Actua a recitals de diferents ciutats de la seva regió i també amb l’Orquestra Simfònica Filharmònica de Barnaul. 

A l’edat de 18 anys es trasllada a Moscou per a continuar la seva formació amb la professora Ksenia Knorre al Conservatori Estatal de Piotr Tchaikovsky. 

El 2010 obté la Llicenciatura de Música de grau Superior Universitari. Des del 2011 fins el 2014 fa un curs de perfeccionament al Conservatori Superior del Liceu amb el professor Stanislav Pochekin. 

Entre els seus nombrosos premis aconseguits en importants concursos com els de Kemerovo, Igumnov i Gavrilin a Rússia a més a més podem incloure: el Primer Premi en el Concurs Internacional del compositor Nasedkin a Rússia; finalista al Concurs Internacional SEILER 2002 a Alemanya i el 1r premi al Concurs Internacional del compositor Kabalevsky, també a Rússia.  Professionalment actua amb el pianista i marit Fedor Veselov. 

Amb Irma Bau Rubinat han format el DeLis Duo amb qui han aconseguit durant aquest any el Segon Premi al Concurs Internacional de Música de Les Corts (Barcelona), el Primer Premi al 28è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades (Barcelona) i també el Primer Premi al 23è Concurs Internacional Josep Mirabent i Magrans de Música de Cambra de Sitges (Barcelona).